Opplevelser

Vi tilbyr en rekke opplevelser og aktiviteter som vil gjøre ditt opphold til en minnerik ferie.


Ta med deg piknikkurven, lei deg en av våre to 17 fots båter og ta deg en båttur til en øde øy eller en rolig fisketur blandt hundrevis av øyer. Den ene båten er tilrettelagt til dykking.

Med lokal kjentmann som tar deg med ut i skjærgården og guider deg til sine private dykkeplasser. Opplev helgelandskystens krystallklare vann og sjøliv på nært hold. Du kan selv fange deg en kulinarisk opplevelse (Oskjell, Kamskjell, Blåskjell, Kråkeboller, osv) og nyt den i nydelige omgivelser i havgapet.

Øyas befolkning har merket en håndfull turløyper rundt på hele øya. Gå til gapahuken i Helstøa å se kalkstein-formasjonene ”Ressan” eller sol deg på hvit sandstrand. Gå deg en tur på Nordfjellet å se helt fra Vega i sør til Lofoten i nord; Hestmannen, Træna, Myken, Rødøy, Dønna, Vega, Lovund, Lurøy, Svartisen og fastlandfjellene helt til Sverige. I utmarka kan du finne bær og kanskje du møter elgen vår. Gå rundt sørfjellet og få med deg en bit av Nesøyas historie på turen.
Husk å skriv deg inn i trimkassene som står langs mange av løypene!

Nordvest på øya har ligger vår berømte hvite sandstrand. Selv om vannet ikke har den høyeste temperaturen, kan du på finere dager her tro du har kommet til et sydlig land! Se og lær om de unike kalkstein-formasjonene "Ressan" som vokser opp av sanden.

Nesøya er en av to bebodde øyer på denne siden av kloden som polarsirkelen går over. I den anledning har vi merket turløype til der polarsirkelen krysser øya, Kveitan. Når du står nord for polarsirkelmerket er du i Arktis, mens om du går sør for merket er du i den nordlige tempererte sonen.
Midnattsola

Fra den 15. juni til den 15. juli kan du oppleve midnattsola her på Nesøya. Da er solen oppe hele døynet og vi har lange herlige sommerdager. På natterstid er det som regel helt vinnstille, så gå deg en tur på fjellet i denne mystiske stemningen og få med deg dette fantastiske fenmenet.
Nordlyset - Aurora Borealis

I de mørkere timer har vi det vakreste lyset av alle nemlig Nordlyset. Om du er riktig heldig kan du oppleve at himmelen fylles av dansende lys i alle regnbuens farger. Da er det bare å legge seg i gresset og nyte forestillingen!

I tidevannessonen på den hvite kalksandstranden Silsanden står disse merkelige kalkformasjonene. Navnet "Ressan" stammer fra ordet "risse" som betyr troll. Med litt fantasi er det lett å tenke seg trollene som ble til stein da sola rann. Rissene består av forsteinet skjellsand. I sementeringen er det kalk med høyt magnesiuminnhold. Slik sementering foregår sjeldent utenfor tropiske- og subtropiske områder. De nærmeste kjente tilfeller befinner seg i Kattegatt og østre del av Skagerak. Dette er de eneste kjente tilfellene på så høye breddegrader, altså i arktisk område.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.08 | 20:05

Takk for supert opphold for oss 6 på krabbeloftet i juli/aug 2015. Krabbeloftet er et flott overnattingssted plassert på brygga. Topp vertskap! Takk for oss!

...
08.09 | 03:43
Velkommen har mottatt 13
14.07 | 10:33
Fotoalbum har mottatt 1
14.07 | 10:32
Fotoalbum har mottatt 1
Du liker denne siden