Turløyper

Nesøya er stedet der familien kan få den etterlengtede aktive, men avslappende ferien. I vill og vakker natur uten mas og kjas. Øyas Polarsirkelløyper er godt oppmerket og perfekte til å utforske øya for både liten og stor.

Her er en kort beskrivelse av de forskjellige løypene på øya. Kart nederst på siden.

Kjølvika - Nordfjellet Rundt
Turen er merket som orange løype rundt nordfjellet på kartet.
Dette er en meget enkel løype, perfekt for hele familien. Start turen ca en km fra hurtigbåtkaia i Nordnesøya og beregn ca 2-3 timer.

Kjølvika er en populær og godt oppmerket tursti til Kjølvika som går i lett, kupert terreng. Den er en vakker og variert løype gjennom alleer av lauvtrær, over småberg og myrer. Flott familieløype. Ved den hvite kalksandfjæra Silsanden i Helstøa, kan du lese krigshistorie om smugling av våpen og lytteutstyr fra Shetland. Du kan også lese om de unike kalkformasjonene "Ressan" som stikker opp av sanden. Ta gjerne med grillmat og nyt kveldssolen ved gapahuken på stranda. På lavvann kan du gå fjæra forbi gapahuken og gjennom Kjørsøyvalen. Innert i valen er det merket sti opp til løypa. Når du kommer til Kjølvika må du følge stien et stykke for å komme til trimboksen. Om ønskelig kan du fortsette turen til Seljedalen og rundt Nordfjellet.
Sørfjellet rundt
Den ca 7 km lange løypa er merket som blå på kartet og starter på Trøen. På denne turen kan du passere den magnetiske polarsirkelen to ganger. Tar du turen om Kveitan passerer du den geografiske polarsitkelen på 66° 33´ N. Turen går gjennom daler, langs fjæra og steder med panoramautsikt himmel og hav. Skriv gjerne dato og navn i trimkassene du passerer under veis. Du vil finne informasjonskilt underveis med historie og geografiske opplysninger om blandt annet, et ishus fra tidlig i forrige århundre, Nesøyas unike kommunikasjonssystem og dramatisk krigshistorie.
Opp Sørfjellet
Løypa er merket rød på Sørfjellet.
Kommer :)
Polarsirkelen på Kveitan
Løypa til Kveitan og Polarsirkelen er merket som en avstikker på den blå løypa rundt Sørfjellet. Beregn ca 2 timer om du går fra Trøen.

På Kveitan kan du entre Antarktis og stå på selve Polarsirkelen!
Den magnetiske polarsirkelens plassering varierer med hvor den magnetiske nordpol til enhver til befinner seg, og den kan altå være både sør og nord for dette punktet.
Tar du et skritt sørover har du kommet til den nordlige tempererte sonen. Ett skritt tilbake nordover bringer deg tilbake til Arktis. Nord for dette punktet kan du om sommeren oppleve midnattsola. Dette forekommer i perioden 15. juni-15.juli.

Over Nordfjellet

Turen er merket som rød løype på nordfjellet på kartet. 
Dette er en av Nesøyas fineste turer. En enkel løype som de fleste kan klare. Start turen på Grimsland og beregn ca 2-3 timer.

Fra toppen av Nordfjellet kan du på en klar dag oppleve en ubeskrivelig panoramautsikt fra Lofotveggen i nord, Vega i sør, Træna mot vest til innlandsfjellene og Svartisen i øst.

Stien opp kalles Borkveien og går gjennom lett terreng med bratte partier, gjennom bjørkeskog og ut på fine utkikksposter. På toppen vil du møte et forblåst, flatt landskap, og på turen til varden passere både Ørnefangerhuset, Lekeplassen og Klaveslivannet. Fra Klaveslisteinen kan du skue ut over holmer, skjær og deler av bygda i Nordnesøya. I rette sesongen kan du mellom blåbær- og moltelyng få en smak på noen av øyas delikatesser. Når du kommer til varden er du på Nesøyas høyeste punkt, 253 moh. her kan du arkivere ditt besøk i trimboka, før turen avsluttes med opperket løype ned Gjeitryggen.

Bærgan
Løypa begynner i Korsvika og er merket som blå avstikker øst (høyre) på kartet.
En enkel og relativt kort men utrolig fin tur over svabergene til Sandvika. Perfekt på en rolig formiddag med piknikk og utsikt til Hestmannen og innlandsfjellene. På en uværsdag vil dette være en god plass å beundre havets råe krefter.

Tar du rundturen fra hovedveien ved Sandvika må du beregne 1 time.
Silsanden
Den hvite kalsandstranden du kommer til når du følger løypa rundt Nordfjellet heter Silsanden. Løypa er merket som orange på kartet.

Stranden er utstyrt med gapahuk og fin bålpass som kan benyttes av alle. Ellers ligger det godt tilrette for bading, soling og lek i fjæra. Navnet "Silsanden" kommer av en liten fisk som heter "sil" eller "tobis". Den graver seg ned i den våte sanden på fjæra for å gjemme seg. Om vinteren ligger den nærmest i dvale i sanden. I gamle dager kom fiskerne til Silsanden for å grave opp sil til agn.

Kart over øyar turløyper.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.08 | 20:05

Takk for supert opphold for oss 6 på krabbeloftet i juli/aug 2015. Krabbeloftet er et flott overnattingssted plassert på brygga. Topp vertskap! Takk for oss!

...
31.07 | 15:46
Velkommen har mottatt 12
14.07 | 10:33
Fotoalbum har mottatt 1
14.07 | 10:32
Fotoalbum har mottatt 1
Du liker denne siden